Τμήμα Γεωλογίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

«ΓΕΩΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

Το Τμήμα Γεωλογίας, ανακοινώνει την πρόθεση εισαγωγής μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Γεωεπιστήμες και Περιβάλλον» για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

  1. Σκοπός

Το Π.Μ.Σ. «Γεωεπιστήμες και Περιβάλλον» στοχεύει στην κατάρτιση νέων εξειδικευμένων επιστημόνων, που προέρχονται από τα Τμήματα Γεωλογίας αλλά και από συναφείς επιστημονικούς κλάδους, για τη στελέχωση ιδιωτικών και δημόσιων υπηρεσιών και την εστίαση των γνώσεών τους στη θεματολογία ειδικεύσεων «αιχμής» όπως είναι οι εφαρμογές των γεωεπιστημών στη διασφάλιση και προστασία του χερσαίου και θαλάσσιου Περιβάλλοντος. Παράλληλα και αναπόσπαστα με το σκοπό αυτό, το Π.Μ.Σ. αποσκοπεί και στην ανάπτυξη της έρευνας και την προαγωγή της γνώσης στις γεωεπιστήμες και περιβάλλον. Οι ειδικεύσεις του Προγράμματος, έχουν επιλεγεί για την ειδίκευση του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και καλύπτουν ένα σημαντικό εύρος σχετικών θεμάτων, και τις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας.

Το Π.Μ.Σ «Γεωεπιστήμες και Περιβάλλον» οδηγεί αποκλειστικά στην απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) στις εξής ειδικεύσεις:

Α) «Εφαρμοσμένη Περιβαλλοντική Γεωλογία και Γεωφυσική»

Β) «Επεξεργασία και ανάλυση δεδομένων στις Γεωεπιστήμες»

Γ) «Ορυκτές Ύλες - Περιβάλλον»

 

  1. Κατηγορίες εισαγομένων φοιτητών

Στο Π.Μ.Σ γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι των Τμημάτων των Σχολών Θετικών Επιστημών, Πολυτεχνικών, Ιατρικών, Γεωπονικών και άλλων Σχολών συναφούς γνωστικού αντικειμένου, Πανεπιστημίων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων της αλλοδαπής καθώς και Πτυχιούχοι Τμημάτων αντίστοιχων ειδικοτήτων των Τ.Ε.Ι.

Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν και τελειόφοιτοι των προαναφερόμενων Ιδρυμάτων, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν προσκομίσει Βεβαίωση Περάτωσης των Σπουδών τους έγκαιρα (εντός του Οκτωβρίου 2019).

 

  1. Αριθμός εισακτέων

Ο αριθμός των εισακτέων ορίζεται κατ΄ ανώτατο όριο στους σαράντα πέντε (45), ισότιμα κατανεμημένος στις τρεις κατευθύνσεις.

 

  1. Κριτήρια επιλογής

Η επιλογή των Μεταπτυχιακών φοιτητών γίνεται κυρίως με συνεκτίμηση των εξής κριτηρίων:  α) το γενικό βαθμό του πτυχίου/διπλώματος, β) της Διπλωματικής Εργασίας, όπου αυτή προβλέπεται στο  προπτυχιακό  επίπεδο, γ) την τυχούσα ερευνητική δραστηριότητα του υποψηφίου, δ) την συνέντευξη και ε) την επάρκεια μιας ξένης γλώσσας (κατά προτίμηση της Αγγλικής).

  1. Φάκελος υποψηφιότητας: αίτηση και δικαιολογητικά

α) Αίτηση μέσω του συνδέσμου: https://matrix.upatras.gr/sap/bc/webdynpro/sap/zups_pg_adm), επιλέγοντας 2 ειδικεύσεις κατά σειρά προτίμησης.

β) Αντίγραφο πτυχίου ή Διπλώματος. Τελειόφοιτοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση, αλλά γίνονται δεκτοί εφόσον προσκομίσουν βεβαίωση περάτωσης σπουδών το αργότερο κατά την εξεταστική περίοδο Σεπτεμβρίου,

γ)  έγκυρο πιστοποιητικό σπουδών, µε την αναλυτική βαθμολογία σε όλα τα μαθήματα,

δ)  σύντομο βιογραφικό σημείωμα,

ε)  επιστημονικές δημοσιεύσεις,

στ) έγκυρα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας,

ζ)  τουλάχιστον δύο (2) συστατικές επιστολές,

η)  πιστοποιητικά εμπειρίας,

θ)  φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου (μπορεί να κατατίθεται και κατά την εγγραφή)

ι)   έγκυρο πιστοποιητικό γνώσης χρήσης Η/Υ,

ια) 2 πρόσφατες φωτογραφίες, (μπορεί να κατατίθενται και κατά την εγγραφή)

ιβ) βεβαίωση ισοτιμίας από το ΔΟΑΤΑΠ, για όσους έχουν πτυχίο Παν/μίου της αλλοδαπής,

ιγ) οποιοδήποτε άλλο στοιχείο θεωρεί ο υποψήφιος ότι ενισχύει την υποψηφιότητά του.

 Σημειώνεται ότι αιτήσεις θα μπορούν να υποβληθούν μετά τη σχετική προκήρυξη η οποία αναμένεται συντόμως.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σχετικές πληροφορίες παρέχονται:

α) από την υπεύθυνη του προγράμματος κα. Σοφία Μπακοπούλου, Τμήμα Γεωλογίας, τηλ.: 2610 997590, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

β) στην ιστοσελίδα: www.geology.upatras.gr.

γ) στη Γραμματεία του Τμήματος Γεωλογίας, τηλ.: 2610 997590, 997922.

  Πάτρα, 5-7-2019

Ετικέτες: Ανακοινώσεις, Μεταπτυχιακές σπουδές