Τμήμα Γεωλογίας

Ανακοίνωση Προέδρου για COVID19

Αγαπητές φοιτήτριες και φοιτητές,

τις τελευταίες ημέρες έχουν καταγραφεί 4 φοιτητές/τριες του Τμήματος μας θετικοί σε COVID19. Δυο εξ αυτών στο 2ο έτος και δυο στο 3ο έτος. Σας παρακαλώ θερμά να ακολουθείτε πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο τις ώρες που βρίσκεστε στο Πανεπιστήμιο και να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναθροίσεις σας στη πόλη. Σας ενημερώνω επίσης ότι υπάρχει ήδη δέσμευση από το Αστικό ΚΤΕΛ Πατρών ότι από Δευτέρα 18/10 θα πυκνώσουν σημαντικά τα δρομολόγια των λεωφορείων.

Παρακαλούνται επίσης οι φοιτητές/τριες που δεν είναι εμβολιασμένοι να πραγματοποιούν συστηματικά εργαστηριακό έλεγχο (rapid test) για την νόσο, 48 ώρες πριν τη Τρίτη και 48 ώρες πριν τη Παρασκευή όπως προβλέπει το πρωτόκολλο. Επίσης οι φοιτητές/τριες που είναι εμβολιασμένοι να πραγματοποιούν διαγνωστικό έλεγχο (rapid test) όταν νιώσουν, έστω και ήπια, συμπτώματα (π.χ. πονόλαιμος, ήπιος βήχας, ανοσμία, αγευσία). Ο διαγνωστικός έλεγχος για τους εμβολιασμένους γίνεται δωρεάν σε δημόσιες δομές. 

Επιπρόσθετα, θα ήθελα να καθησυχάσω τους φοιτητές/τριες που νοσούν όσον αφορά στο άγχος τους για τις απουσίες κατά τη διάρκεια της καραντίνας τους. Οι διδάσκοντες και συνολικά το Τμήμα μας θα μεριμνήσει ώστε οι φοιτητές/τριες που νόσησαν να αναπληρώσουν τα εργαστήρια. Για το λόγο αυτό οι φοιτητές/τριες που νοσούν θα πρέπει να αποθηκεύουν το θετικό rapid test  PCR) και να το επιδεικνύουν σε εμένα ή τον Αναπληρωτή Πρόεδρο Καθηγητή κ. Ε. Σώκο μετά την άρση της καραντίνας τους.

Τέλος, παρακαλούνται οι φοιτητές που διαγιγνώσκονται θετικοί σε COVID19 να ενημερώνουν αμελλητί είτε έμενα (p.xypolias@upatras.gr, τηλ. 6972 092 289) είτε τον κ. Ε. Σώκο (esokos@upatras.gr, τηλ 6973 495 259) μέσω η-αλληλογραφίας ή τηλεφωνικά, αναφέροντας και τις στενές επαφές με συναδέλφους τους.

 

Ο Πρόεδρος του Τμήματος

Πάρης Ξυπολιάς

Ετικέτες: Ανακοινώσεις