Τμήμα Γεωλογίας
  • Αρχική
  • Δίκτυο
  • Δικτυακές Υπηρεσίες
  • Τηλεδιάσκεψη
Δίκτυο

Τηλεδιάσκεψη

Με την τηλεδιάσκεψη παρέχεται η δυνατότητα της απομακρυσμένης συμμετοχής σε οιαδήποτε συνεδρίαση. Για την συμμετοχή απαιτείται :

  1. Πρόσβαση στον κυβερνοχώρο
  2. Πλήρη ενημέρωση του λογισμικού του συστήματος που θα συνδεθεί στην πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης ( Windows / Macintosh / Linux / Android)
  3. Το σύστημα θα πρέπει να διαθέτει Διαδικτυακή κάμερα με εσνωματωμένο μικρόφωνο ή Διαδικτυακή κάμερα και εξωτερικό μικρόφωνο
  4. Το σύστημα θα πρέπει να διαθέτει Ηχεία ή ακουστικά ή ακουστικά με μικρόφωνο

Τα στοιχεία της τηλεδιάσκεψης θα σας κοινοποιηθούν μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος στην διεύθυνση που έχετε δηλώσει. Με επιλογή των κατάλληλων συνδέσμων μέσα από την απεσταλμένη πρόσκληση συνδέεστε στην τηλεδιάσκεψη. Καλό θα ήταν αμέαως μετά την παραλαβή της πρόσκλησης να επιβεβαιώσετε την παρουσία σας στην συνεδρίαση. Ο έλεγχος για τον τρόπο σύνδεσης στην τηλεδιάσκεψη επιτυγχάνεται μέσω χρήσης της εικονικής σύνδεσης με επιλογή στο Demo Room. 

Από την 1η Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιείται αλλαγή στον τρόπο δημιουργίας της τηλεδιάσκεψης. Μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου, η πλατφόρμα που υποστηρίζει την τηλεδιάσκεψη είναι το λογισμικό vidyo desktop client. Λόγω προβλημάτων και κυρίως ασυμβατότητας με τους νέους φυλλομετρητές, η διαδικασία της τηλεδιάσκεψης θα υποστηρίζεται από την πλατφόρμα zoom. Η εφαρμογή της όπως προαναφέρθηκε θα αρχίσει από την πρώτη ημέρα του μηνός Οκτωβρίου. Προϋπόθεση για σύνδεση στην νέα πλατφόρμα της τηλεδιάσκεψης είναι η εγκατάσταση του ειδικού λογισμικού zoo client for meetings. Έτσι όλοι οι χρήστες θα πρέπει να εγκαταστήσουν την νέα εφαρμογή και μετά τις 30 Σεπτεμβρίου να απεγκαταστήσουν το προηγούμενο λογισμικό  vidyo desktop client. Μέσω της νέας πλατφόρμας επιτρέπεται η σύνδεση όλων των εκδόσεων των windows από ΧΡ έως και 10, ενώ παράλληλα επιτρέπονται και όλοι οι φυλλομετρητές (Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Microsoft Edge). Η σύνδεση στην τηλεδιάσκεψη έχει καταστεί πιο απλή, χωρίς να χρειάζεται η πληκτρολόγηση διεύθυνσης email και αριθμού pin. Απαιτείται όμως η ταυτοποίηση του ατόμου πριν την σύνδεση μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του οργανισμού που υπηρετεί. Στην συνέχεια παρατίθεται ένα παράδειγμα του τρόπου σύνδεσης καθώς και της ρύθμισης του λογισμικού zoom.

Λήψη του λογισμικού Zoom Client for Meetings (windows)

Σύνδεση στην πλατφόρμα Eprsence

Ρύθμιση Zoom Client (windows)

Εγκατάσταση Zoom Client for Meetings σε Macintosh

Εγκατάσταση Zoom Client for Meetings σε Linux

Εγκατάσταση Zoom Client for Meetings σε Android

Εγχειρίδια Manuals
Δημιουργία λογαριασμού Χήστη Account User Creation
Είσοσος σε εικονικό δωμάτιο Demo Room
Σύνδεση μέσω Pc ή φορητού Pc-Laptop Connection
Σύνδεση μέσω κινητού ή τάμπλετ Smartphone-Tablet Connection

 Σε περίπτωση προβλήματος, παρέχετε απομακρυσμένη βοήθεια για την εγκατάσταση των ανωτέρων λογισμικών, με χρήση του Team Viewer Portable. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ: +30 2610 997 838