Τμήμα Γεωλογίας
  • Αρχική
  • - Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας & Φυσικής Ωκεανογραφίας

Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας & Φυσικής Ωκεανογραφίας

Πανεπιστήμιο Πατρών
Τμήμα Γεωλογίας
Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας & Φυσικής Ωκεανογραφίας
Πανεπιστημιούπολη, Ρίο
26500 Πάτρα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ιστοσελίδα  

Το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας & Φυσικής Ωκεανογραφίας (Ε.ΘΑ.ΓΕ.Φ.Ω.) ιδρύθηκε το 1988. Υπάγεται στο Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Κατά την 15-ετή λειτουργία του το Εργαστήριο αναπτύχθηκε και οργανώθηκε στο διεθνή και Ελληνικό χώρο και θεωρείται ως το μεγαλύτερο και καλύτερα εξοπλισμένο εκπαιδευτικό/ερευνητικό Πανεπιστημιακό εργαστήριο στα αντικείμενα της Θαλάσσιας Γεωλογίας, Φυσικής Ωκεανογραφίας, Γεωμορφολογίας Ακτών και Περιβαλλοντικής Ωκεανογραφίας. Ως κύριοι στόχοι του Εργαστηρίου είναι:

  • Η εκπαίδευση των φοιτητών της Γεωλογίας και η επιστημονική / επαγγελματική κατάρτιση πτυχιούχων των θετικών επιστημών και μηχανικών στις θαλάσσιες επιστήμες.
  • Η διενέργεια βασικής έρευνας στα επιστημονικά πεδία, της Θαλάσσιας Γεωλογίας, Φυσικής Ωκεανογραφίας, Περιβαλλοντικής Ωκεανογραφίας και Γεωμορφολογίας Ακτών.
  • Η αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων που σχετίζονται με τη βιομηχανική και τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας. Επιπροσθέτως παρέχει επιστημονικές υπηρεσίες σε εξειδικευμένα θέματα των προαναφερθέντων πεδίων τα οποία έχουν τοπικό και διεθνές ενδιαφέρον.